Securitas Sverige AB

Vi gillar utmaningar.
Gör du?

Varje dag och över hela världen får våra vardagshjältar människor att känna sig trygga. Nu kan du bli en av oss. För att komplettera vår grupp söker vi just nu

Förhandlingschef

 

Förhandlingschef Securitas Sverige AB

Securitas Sverige AB är Sveriges ledande säkerhetsföretag med cirka 9500 anställda i Sverige.   

Förhandlingschefen har en central och strategisk roll med ansvar för förhandlings- och samverkansfrågor inom Securitas Sverige AB. Du sköter samverkan med fackliga representanter på ett nationellt plan. Vidare är du chef och ansvarig för företagets sex HR-partners som arbetar i Securitas sju regioner. Du koordinerar och leder arbetet för HR-partnerna samt säkerställer samordning och effektivt förhandlingsarbete i hela organisationen.  Förhandlingschefen ingår i HR-avdelningen och rapporterar till HR- och hållbarhetschefen.

Som förhandlingschef för Securitas Sverige utbildar du i arbetsrätt och förhandlingsteknik på bland annat vår interna chefsutbildning. Vidare är förhandlingschefen ansvarig för att hålla HR-avdelningen, chefer och övriga uppdaterade kring aktuella arbetsrättsliga lagar och avtal. Du kommer även att ansvara för olika projekt och utveckling och förändring av avtal och villkor för Securitas anställda.

Du kommer att vara Securitas kontaktperson mot företagets arbetsgivarorganisation Säkerhetsföretagen som ingår i Transportföretagen. Du leder arbetet med att säkerställa Securitas och branschens uppfattningar vad gäller tolkning och tillämpning av lagar och avtal, arbetsrättsliga bestämmelser, tvister och kollektivavtalsförhandlingar. Du koordinerar arbetet vid domstolstvister.  Du sköter förhandlingsprocesser som t.ex. övergångar, avvecklingar, lönebildning, övertaligheter mm. En viktig uppgift är att skapa ett gott samverkansklimat med fackliga företrädare, chefer och övriga medarbetare.

Vi erbjuder

Securitas värdeord ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet präglar allt vårt arbete. Placeringen är på Securitas trevliga huvudkontor på Lindhagensplan 70 i Stockholm. Våra anställda erbjuds ett brett utbud förmåner genom vår förmånsportal Våra Förmåner som levereras av Benify.

Kvalifikationer

  • Adekvat akademisk utbildning eller annan för rollen relevant kunskap och erfarenhet
  • Mångårig erfarenhet av att arbeta med kollektivavtal och förhandlingar
  • Du är van vid arbete på såväl strategisk som operativ nivå
  • Du är trygg din roll som expert inom arbetsrätt och förhandling
  • Du är förtroendeingivande och skapar goda relationer och har ett professionellt förhållningssätt
  • Du har erfarenhet av arbete i stora komplexa organisationer och då t.ex. i en ledande eller övergripande funktion, eller på annat sätt förvärvat liknande erfarenhet
  • Många av Securitas förhandlingar sker inom Svenska Transportarbetareförbundets kollektivavtalsområde varför erfarenhet av Transport eller andra LO-förbunds områden är meriterande.

Körkort för personbil är ett krav då arbetsresor förekommer.

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

För tjänsten krävs att man blir godkänd av Länsstyrelsen för att arbeta på ett auktoriserat bevakningsföretag.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och de fackliga organisationerna Unionen och Ledarna samt individuella avtal.

Välkommen till oss!

 

Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-07-31
Tillträde:
Enligt överrenskommelse
Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm
Kontaktpersoner:
Richard Orgård
mob: +46 76 125 55 47

Företagets hemsida:
http://www.securitas.se
Tillbaka till toppen