Securitas Sverige AB

Varje dag och över hela världen får våra vardagshjältar människor att känna sig trygga. Nu kan du bli en av oss. För att komplettera vår grupp söker vi just nu

Säkerhetssamordnare/utredare - Vikariat heltid

Organisation:

Säkerhetsavdelningen arbetar för att skydda företagets intressen och anställda från oönskade effekter av brottslig aktivitet eller avvikelser i författningsefterlevnad. Detta görs i huvudsak genom utredning och kontrollverksamhet. I säkerhetsavdelningens arbete inryms även kontinuerliga analyser och omvärldsbevakning. Avdelningen har totalt sju anställda.
Du ingår som en del av Säkerhetsavdelningens interna stödfunktioner där du stödjer avdelningens övriga funktioner med bakgrundskontroller inför rekrytering, tjänstetillsättningar och säkerhetsprövningar. Du kommer samverka, supportera och utbilda stab samt regionala rekryterare gällande bakgrundskontroller. Utöver detta medverkar du och genomför olika utredningar som skadeutredning, personutredning, brottsutredning, behovsutredningar osv.

Arbetsuppgifter:
 • Genomföra kvalitativa bakgrundskontroller genom tillgång till öppna källor, samt utredningar som dokumenteras och rapporteras på ett strukturerat sätt som underlag till beslutsfattare för adekvata beslut.
 • Författa interna rapporter ex. revision-, händelse-, behovsrapporter och internutredningar.
 • Vara behjälplig avdelningens olika funktioner med administrativt säkerhetsarbete och rutinmässiga arbetsuppgifter.
 • Arbetsresor förekommer.

Kompetens och färdigheter:
 • Anställd i Securitas Sverige AB med några års välmeriterad tjänstgöring.
 • Du ska vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning där du bedöms som lämplig enligt säkerhetsskyddslagens kriterier.
 • Körkort för personbil är ett krav.
 • Mycket strukturerad och person med goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även goda kunskaper i engelska.
  i arbetet ingår att skriva interna rapporter på ett korrekt, pedagogiskt och strukturerat sätt.
 • Goda kunskaper i gällande normer och författningar för bevakningsbranschen, eller annan adekvat utbildning/erfarenhet som medför att kunskapen enkelt kan
  fövärvas. Grundläggande kunskaper i arbetsrätt.
 • Noggrann, nyfiken, analytisk med ett systematiskt arbetssätt samt god arbetskapacitet och förmåga att kunna fatta beslut.
 • Ha pedagogisk läggning och gärna erfarenhet av arbete med pedagogiska inslag.
 • Stor datorvana samt goda kunskaper i office-programmen, fallenhet för datoriserade system och strukturer. Kunskaper och vana i användandet av sociala medier.
 • Relevant akademisk utbildning inom t.ex. kriminologi, juridik eller liknande, alternativt dokumenterad praktisk erfarenhet som kan motsvara det.
 
Allmänt om den vi söker:

För att trivas i rollen är du en strukturerad och kommunikativ person som har lätt för att samarbeta med andra människor. Du är självgående med mycket driv och tycker om att arbeta målinriktat. Du ska vara nyfiken och själv kunna söka efter information och kunskap. Du har även lätt att förstå och förutse förlopp och konsekvenser av olika händelser och ageranden. Då arbetet ofta innebär att du håller på med flera uppgifter samtidigt är det viktigt att du kan fokusera och prioritera.
Du ska ha en hög integritet och acceptera tjänstens högt ställda krav på säkerhets- och sekretessmedvetande samt lojalitet.

Län:

 • Stockholm

Anställningstyp:

Vikariat

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-06-03

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Företagets hemsida:

http://www.securitas.se

Adress: