Securitas Sverige AB

Skyddsvakt till Securitas Stockholm

Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kontakt med många människor? Vi på Securitas letar nu efter dig som vill arbeta som skyddsvakt och bidra till att skapa ett tryggare samhälle. Vill du göra skillnad i människors vardag på ditt arbete? Läs mer nedan.

Idag söker vi på Securitas engagerade medarbetare som vill arbeta dag eller natt på heltid, deltid eller timanställning. Denna annons gäller heltidstjänst, dagtid, mån-fre eller skift med placering Stockholm city, norra eller västra Stockholm. För annat anställningsmått, arbetstider eller geografisk placering kan du se separata annonser. 

Om rollen

Som skyddsvakt är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder. Detta gör du exempelvis i en bevakningscentral eller vid en inpasseringskontroll. Som skyddsvakt har du större befogenheter än en väktare och jobbar ofta i nära samarbete med våra kunders personal med objekt som har avgörande betydelse för Sveriges säkerhet. 

Du kommer till exempel att:

  • Ta emot besökare till våra kunders verksamheter
  • Ansvara för säkerheten vid våra kunders receptioner 
  • Arbeta i bevakningscentral och med larmhantering.

Inom ramen för rollen som Skyddsvakt på Securitas kan du jobba med en rad olika fokusområden, för just denna tjänst letar vi efter dig som är intresserad av att göra skillnad i samhället genom att bidra med vårt bevakningsarbete. Vanligt förekommande arbetsuppgifter i denna roll är, med mycket god serviceanda och i högt tempo, ansvara för besökshantering i receptioner eller tekniskt krävande bevakningscentraler. 

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: michael.berglund@securitas.se

Tjänsten är en [heltidstjänst] tillträde enligt överenskommelse. Vi har heltidstjänster för fast placering och resurs. En resurstjänst är en heltidstjänst där det vardagliga arbetet varierar mer. En resurs ska kunna flera uppdrag på flera objekt och bör därmed vara mer flexibel.     

Placeringsort: Du är stationerad på skyddsobjekten som är placerade i Stockholm city, norra eller västra Stockholm

Arbetstider: Dagtid, Mån-fre kontorstider eller skifttjänst 12 timmarspass. Skifttjänst innebär ena veckan 60 timmars vecka (mån, tis, fre, lör, sön) och andra veckan 24 timmars vecka (ons, tors). Skifttjänst ger känslan av mycket ledighet. 

Militär skyddsvakt: Har du genomfört skyddsvaktsutbildning inom ramen för Försvarsmaktens grundutbildning så är den validerbar till civilt bruk. Utbildningen ska vara genomförd 2016 eller senare och utbildningsbeviset ska inte vara äldre än 5 år.  

Karriärmöjligheter: Inom Securitas finns goda karriärmöjligheter. Flera av våra medarbetare i arbetsledande positioner kommer från arbetet i driften. 

Vi ser gärna att du söker idag, godkännanden från tillståndsmyndigheter har lång handläggningstid.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).  

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Skyddsvakter arbetar med C lön enligt kollektivavtal . 

Möt våra medarbetare | Securitas 

Se länk och möt våra kollegor, skyddsvakterna Inger och Camilo.  

Bakom uniformen || avsnitt 3 - YouTube

 Häng med Rosanna ner i den underjordiska marinbasen på Muskö när hon provar på jobbet som skyddsvakt.

 Securitas har tjänster med och utan vapen. 

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.

Referensnummer:

3556

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-10-30

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm: City /västra/ Norra

Kontaktpersoner:

Fredrik Bergdahl

tfn: +46 10-470 28 19

Michael Berglund

tfn: +46 10 470 24 03

Företagets hemsida:

http://www.securitas.se

Adress:

Lindhagensplan 70 11243 Stockholm